CRONJÉKRANT

Ben je ons recent tegengekomen in de Cronjèkrant? Dat kan! Voor degene die het hebben gemist, lees hieronder onze pagina in  de uitgave van December en September 2019

December 2019

September 2019

UITBREIDING!!

Misschien was het u al opgevallen, maar we hebben een nieuw pand erbij! Er is keihard gewerkt aan het hoekpand Cronjéstraat 59! Dit prachtige pand is de perfecte aanvulling op Holzhaus, we zijn er trots op! We hebben nieuwe merken, lifestyle, sierraden en veel meer! De nieuwe ruimte is met een 4 meter brede doorgang gekoppeld aan de winkel zoals u die kent.  Zie hieronder alvast wat foto's, maar kom vooral snel langs!! 

 

FASE 1 VERBOUWING:

FASE 2 VERBOUWING

 [21-03-19] OPENING:


GESCHIEDENIS?!

Ferdinand Holzhaus opende in 1885 een winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Deze winkel bestaat nog steeds onder de naam 'Holzhaus De Mof' en is nog altijd gericht op werkkleding. Een van de zonen van de oprichter; Ferdinand Holzhaus jr (hij werd destijds Ferry genoemd) begon een eigen zaak in de Generaal Cronjéstraat in Haarlem in 1932. Deze zaak heette dan ook ‘Ferd. Holzhaus’. In die tijd was de winkel, net als die op de Haarlemmerdijk, volledig gericht op werkkleding. Denk dan aan overalls, werkjassen, werkbroeken en werkschoenen.

Toen de spijkerbroek vanuit Amerika naar Nederland kwam, was het van origine een werkbroek en het kwam dan ook in dit soort winkels terecht. 

 

Ferdinand zelf heeft de winkel overgedragen aan Wout Kroon (Toendertijd de manager van de winkel). Wout heeft jarenlang ook een kinderkledingwinkel in de Cronjéstraat gehad, ook onder de naam Ferd. Holzhaus. De spijkerbroek werd een steeds groter aandeel van het assortiment en langzaam is de winkel door de jaren heen getransformeerd van werkkleding tot vrijetijdskleding. Net als dat de jeans dat deed. Hierdoor zijn wij een 'blauwe winkel' geworden, gespecialiseerd in jeans.

 

De denimspeciaalzaak 'Holzhaus' zoals wij hem vandaag de dag kennen is eigendom van Marko Holt. Gedurende een periode van 19  jaar heeft hij ook nog een tweede Holzhaus gehad in winkelcentrum Schalkwijk. De geschiedenis die de winkel met zich meedraagt is zeer zeker terug te vinden in de winkel zelf. Tegenwoordig hechten wij veel waarde aan het verlenen van goede service, persoonlijke aandacht en onze kennis van de producten. Natuurlijk hebben wij naast de jeans ook een erg mooie dames en heren collectie. 

 

 


WEBSHOP?!

Holzhaus heeft zoals u misschien al is opgevallen geen webshop. De reden daarvoor is dat wij van mening zijn dat wij online niet dezelfde service kunnen bieden als in de winkel. Om de producten uit ons assortiment optimaal te benutten,  behoeven ze de juiste uitleg en service. Tevens vinden wij dat kleding een bijzonder mooi product is, wat je beter kan beoordelen als je het in het echt ziet en voelt. 


FOTO'S