Verantwoord shoppen bij Holzhaus

Omdat wij ook om onze toekomst geven en een steentje bij willen dragen aan het verbeteren van de kledingindustrie worden wij steeds kritischer op de negatieve voetafdruk die deze achterlaat. Hieronder vind je Holzhaus' vier duurzaamheid mijlpalen waar wij naar streven als winkel. Het verduurzamings-process is uiteraard nooit klaar, maar wij streven ernaar onze negatieve impact te reduceren, en om te draaien naar een verantwoordelijke bedrijfsvoering.


1. Kwaliteit

Als eerste mijlpaal vinden wij kwaliteit van onze producten van hoge waarde. Wij zijn geen voorstander van Fast-Fashion, en zijn van mening dat men beter kan investeren in een product wat langer mee gaat, dan veel stuks aan te schaffen voor korte duur. Om onze kwaliteit ook te garanderen vragen we u om ook altijd terug te komen als u niet tevreden bent met de kwaliteit van een van uw bij ons gekochte items. Op deze manier kunnen wij dit aan onze leveranciers doorgeven om te zorgen dat er verbetering in komt.


2. Leveranciers

Ten tweede worden wij steeds kritischer op de merken die wij verkopen en wat zij doen aan het milieu. De meeste van onze merken zijn bezig met duurzaamheid in het ontwikkelen van hun collecties. Op het moment dat wij gaan samenwerken met een nieuw merk, is hun duurzaamheids-beleidsvoering een van de grootste overwegingen die wij maken. Wanneer hun beleidsvoering niet past bij de huidige tijdsgeest, passen zij ook niet bij ons in de winkel. Daarnaast steunen wij altijd duurzame initiatieven van onze huidige leveranciers, denk bijvoorbeeld aan sustainable capsule collecties en onze kritische blik op artikelen zonder Fairtrade certificaten.


3. Materialen

Uiteraard is grondstoffen een belangrijk onderwerp als het op duurzaamheid aankomt. Hierin speelt het aanbod van onze leveranciers een grote rol. Met inkoop proberen wij zoveel mogelijk te letten op het gebruik van goede materialen, denk aan Viscose, Biologisch katoen, en zelfs het gebruik van Polyester heeft in verhouding een kleinere negatieve footprint bij productie. Het allerbeste is uiteraard gerecyclede grondstoffen, zoals de artikelen van KUYICHI. Tevens proberen wij naast milieu ook erg te letten op de dieren. Zo reduceren wij al ons aanbod in leer tot een minimum (vandaar de verdwijning van leren jassen & broeken uit de winkel), en zijn wij kritisch op de leef omstandigheden van de schapen, van onze leveranciers waarbij wij wollen artikelen inkopen. Wist u dat de lederen Patches achterop de KUYICHI-Jeans van maisleer zijn?

 

Tot slot is naast de grondstof, de behandeling van de stoffen een groot verbeterpunt. Onze Jeans leveranciers minimaliseren bijvoorbeeld het gebruik van water. Waar vroeger 1.500 liter nodig was voor het maken van een wassing op een jeans, wordt dat nu bij sommige merken gedaan met slechts een kopje. Sommige merken (Zoals PME, LEVI'S, en G-STAR) gebruiken zelfs helemaal geen water meer voor de wassingen, maar creëren de wassingen d.m.v. laser technologieën.


4. Winkel

Tot slot zijn wij in de winkel zelf natuurlijk volop aan het recyclen: papier, plastic, textiel etc. We proberen alles te gebruiken wat we al in huis hebben (zo ook bij de nieuwe verbouwing). Met alle aankopen van artikelen die wij nodig hebben, steunen we ook zoveel mogelijk de lokale winkels uit de Cronjéstraat!